Rajčatová polévka / Papa Pommodoro
Tuto chutnou polévku si můžete jednoduše připravit z rajčat od našich farmářů.
Např.: Zelenina ovoce / Roudnice nad Labem
Ingredience 4 porce
- 0,5 kg vyloupaných zralých rajčat bez semínek
- 200g veky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule svazek bazalky
- zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
- olej extra virgin, sůl, pepř
Postup
Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15min. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15min odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.