Kachní roláda


 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience

  • Vykostěná kachna
  • 1,5 kg vepřové krkovice
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, kmín

 

Postup

Nejprve si připravíme náplň na kterou použijeme jednu třetinu vepřové krkovice, kterou si společně s cibulí pomeleme. Do takto vzniklé hmoty přidáme utřený česnek se solí, podle chuti opepříme a okmínujeme, dále přidáme zbylé dvě třetiny krkovičky kterou jsme si nakrájeli na kostičky o velikosti 1*1 cm a na závěr vejce. Důkladně promícháme a takto vzniklou směs poklademe na plát vykostěné kachny který jsme před tím ochutili solí a pepřem. Vytvoříme roládu kterou poté svážeme provázkem, vložíme do pekáčku, posolíme a pokmínujeme.

Pečeme při 160°C po dobu 2 hodin.

Jako přílohu doporučujeme červené zelí s karlovarským knedlíkem.

 



Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo kudyznudy_logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes