Dušený chřest na másle s lehce vařenými vajíčky, sypané praženou strouhankou


 

 

 

  

 

Dušený chřest na másle s lehce vařenými vajíčky, sypané praženou strouhankou

  • 150g chřestu
  • 25g másla
  • Sůl
  • 15g strouhanky
  • 1x vejce na hniličku
  • Kudrnka

Chřest škrábeme, odřízneme tvrdý spodek a zarovnáme tak aby všechny chřesty byli stejně dlouhé. Ořez dáme do vody 
a osolíme a vaříme cca 20 minut, slijeme a vývar si schováme, zbytek vyhodíme.

Vložíme chřest a vaříme cca 7 minut, vyndáme do studené vody
a necháme zchladit.

Ohříváme na másle podáváme s vajíčkem a sypeme praženou strouhankou, zdobíme petrželkou 



Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes