Drštková polévka z hlívy ústřičné


 

 

 

 

 

 

Drštková polévka z hlívy ústřičné

 

Ingredience na 10 porcí

  • 800 g tvrdých hub (mochomůrka růžovka, hřib modrák, kotrč …)
  • 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)         
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 2 l vody                    
  • 400g cibule                        

Majoránka, kmím,čerstvé posekané pažitky (petrželky), červené mleté papriky, pepř, sůl, máslo

Na jíšku:

  • 100 g másla nebo sádla
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g cibule
  1. Připravíme si cibulovou jíšku; na másle nebo sádle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, jakmile nám zesklovatí, přidáme hladkou mouku, zamícháme
  2. Jíšku doplníme o utřený česnek se solí, červenou mletou papriku, zamícháme a ihned přilijeme po částech vývar z kostky, necháme asi 15 minut povařit
  3. Na části másla nebo sádla osmažíme na pánvičce očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu přidáme ji do jíškového základu spolu s očištěnými a na nepravidelné nudličky pokrájenými houbami
  4. Polévku dochutíme pepřem, majoránkou, nastrouhaným zázvorem a osolíme ji
  5. Vaříme dalších 15-20 minut
  6. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané čerstvě posekanou pažitkou nebo petrželkou.

 

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem.



Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo kudyznudy_logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes