Cuketové balls


Co budete potřebovat?

4 kulaté cukety
400 g mletého masa
1 cibule
6 stroužků česneku
olivový olej
5 bobkových listů
špetka oregana
mořská sůl
pepř
400 g oloupaných krájených rajčat
210 g sýru (mix ementálu, parmazánu, gorgonzoly)
100 g strouhanky
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce petrželky
150 g čerstvých rajčat
1 lžíce másla
bazalka
Postup
Nahrubo nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku orestujeme na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dosklovata. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Ochutíme bobkovými listy, oreganem, solí a pepřem. Když je maso orestované, přimícháme rajčata z plechovky. Poté dusíme na mírném plameni aspoň 30 minut doměkka.
 
Cukety omyjeme, zakrojíme špičky a vydlabeme. Naskládáme je do zapékací mísy, dobře osolíme, opepříme a naplníme připraveným masovým ragú. Všechny druhy sýra nastrouháme do mísy a smícháme se strouhankou, mletou paprikou a nasekanou petrželkou. Připravenou sýrovou směsí posypeme plněné cukety v zapékací míse. Podlijeme vodou a dáme na asi 10 až 20 min zapéct do předehřáté trouby na 220 °C. Pár min před dokončením na troubě zapneme gril.
 
Doplnit můžete ještě rajčatovým ragú, kdy oloupaná rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Najemno nasekaný stroužek česneku krátce zpěníme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 10 min pomalu dusit. Poté přimícháme asi 6 nakrájených lístků bazalky. Podle potřeby můžeme přidat ještě asi 2 lžíce olivového oleje. Nakonec zjemníme 1 lžící másla. Na talíř servírujeme rajčatové ragú, navrch položíme plněnou cuketu.
 
Dobrou chuť.
 
Inspirace dle: Romana Pauluse


Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo kudyznudy_logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes