Rajčatová polévka / Papa Pommodoro


Tuto chutnou polévku si můžete jednoduše připravit z rajčat od našich farmářů.

Např.: Zelenina ovoce / Roudnice nad Labem

 

 

 

 

 

 

Ingredience 4 porce

  • 0,5 kg vyloupaných zralých rajčat bez semínek
  • 200g veky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule svazek bazalky
  • zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
  • olej extra virgin, sůl, pepř

 

Postup

Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15min. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15min odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.

 



Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo kudyznudy_logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes