Novinky na trhu 18.11.2017


Rozhodli jsme se podpořit projekt Ryba na talíř.

Jedná se o projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury a má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci rybí kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.

Pro více informací: www.rybanatalir.cz 

  

Hot dog - Rooster Sausage Gourmet

Nabízíme ručně  vyráběné klobásky ochucené pouze mořskou solí a směsí čerstvých bylinek. Zakládáme si na kvalitě surovin,  maso kupujeme v bio kvalitě z Farmy Sasov, klobásky plníme do jehněčích střívek v nejvyšší kvalitě. Kompletujeme je do bagetek z Řemeslné pekárny Dvorník. 

V současné době nabízíme naše klobásky ve dvou variantách:

- S karamelizovanou cibulkou na cideru, sýrem Gouda, jarní cibulkou a hořčičným dresingem

- S okurkovým relishem, smaženou cibulkou, sýrem Gouda a dresingem a chilli

- Rádi bychom  nabídli také hustou chorvatskou fazolovou polévku Grah s naší klobáskou a kváskovým chlebem

  

 

 

Na italské farmě

„Po mnoha měsících cestování po ekologických farmách Itálie, jsme si chtěli konečně vyzkoušet, jestli to taky sami dokážeme. Živit se něčím co nás baví, čemu věříme a co nám dává smysl. Tak jsme začali budovat svojí malou Itálii v jižních Čechách. Hospodaříme na 4,5 hektarech s plnou zodpovědností a úctou k přírodě. Pěstujeme ovoce a italské odrůdy zeleniny bez chemie a umělých hnojiv. Chováme na volno cca 60 slepic v prostředí ovocného sadu. Ovečky a kozy se starají o naše trávníky a dělají nám radost. Naši produkci výrobků jako jsou Risotto, džemy, pesta a další dobroty, Vám představujeme právě na trzích Kulaťák“, říká paní Vlaďka Císařová, zakladatelka Na italské farmě.

  

 

Kavárna Jen tak přiveze domácí rohlíčky, košíčky, sušenky, dorty/buchty, portugalská vína.

  

 

Take Eat EZ Foodtruck - naše zaměření je americká diner-style kuchyně. Naší specialitou letošní sezóny je mimojiné Grilled Cheese sendvič. To je luxusní grilovaný belgický chléb se spoustou roztopeneho Cheddaru a další bohatou náplní.

Udíme vlastní, dlouze naloženou slaninu, vaříme BBQ omáčku, pečeme a udíme trhané vepřové, trhané hovězí a také skvělé pastrami a mnoho dalších klasických amerických jídel.

 

V sobotu přivezeme:

MISS PIGGY: pomalu pečené a uzené trhané vepřové s naší BBQ omáčkou, trochou jalapeños a roztopeným cheddarem mezi křupavými belgickými chleby. 

KEVIN BACON: naše dlouze naložená a pomalu vyuzená slanina s nakládaným zelím, BBQ omáčkou a roztopeným cheddarem mezi křupavými belgickými chleby.

 

REUBEN SANDWICH: klasický americký sendvič s uzeným hovězím pastrami, roztopeným ementálem, ruským dressingem a zelím mezi křupavými grilovanými žitnými chleby.

 

 



Pořádá:
Ve spolupráci s:
Partneři kulaťáku:
Partneři sdružení:
verbalni-logo kudyznudy_logo

© 2012 Farmářské trhy, z.s. – organizátor Farmářských trhů na Kulaťáku | Design by Plechárna | Developed by Hanyes